Maagdenpalm 8
3621 RM  Breukelen
06-31789322

AUTORIJSCHOOL 

40 jaar een begrip en nr. 1 in de regio                                     

 Waar moet ik op letten bij het kiezen van een rijschool?

Een goede rijopleiding is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden en niet dat je `even` het rijbewijs haalt.
Wees kritisch bij het kiezen van een rijschool. De ene rijschool geeft veel meer waar voor je geld dan de andere. Rijschool Idee geeft graag antwoord op een aantal belangrijke vragen. Stel deze vragen altijd bij het maken van je keuze!

 Antwoorden op de belangrijkste vragen

Welke afspraken zijn er bij het uitvallen van een rijles, een instructeur of een lesvoertuig ?
Als er een les uitvalt krijg je zo snel mogelijk bericht. De les wordt zo spoedig mogelijk ingehaald. Ben je zelf verhinderd? Laat het dan zo spoedig mogelijk weten, in ieder geval 24 uur voor de aanvang van de les. We maken dan gewoon zo snel mogelijk een nieuwe afspraak om deze les in te halen. Laat je het niet binnen 24 uur weten, dan ben ik genoodzaakt de leskosten in rekening te brengen.

Hoe zijn de lessen opgebouwd?

De lessen worden gegeven volgens de RIS-methode.(Rijles In Stappen). Je gaat steeds een stap verder als je de vorige stap beheerst. Deze stap voor stap aanpak zorgt ervoor dat je beter voorbereid bent in het verkeer. Ook leidt dit tot een hoger slagingspercentage.

Heb je les van een vaste instructeur?

Je hebt altijd les van mij, Jerry. Het is ook beter dat je een vaste instructeur hebt, omdat deze precies bekend is met de voortgang van je rijvaardigheden en goed kan inspelen op aandachtspunten tijdens de rijlessen.

Heb je een vast lesvoertuig?

Ja hoor, je rijdt in een Volkswagen Golf. Het is gewoon prettig als je altijd in dezelfde auto lest en ook hierin je examen doet. Je raakt sneller vertrouwd met de auto, zodat je je aandacht nog meer kan focussen op het verkeer.

Is de instructeur bereid om mee te rijden tijdens het examen?

Ik rij altijd met je mee, tenzij je dit niet wilt natuurlijk.
Gebruikt de rijschool een instructiekaart?
Ja, dat is ook nodig. Op deze instructiekaart hou ik de voortgang van de opleiding bij. Zo zie je precies hoever je gevorderd bent, waar de volgende les over gaat en waar extra aandacht voor nodig is".

Kan ik ergens te weten komen of mijn rij-instructeur bevoegd is om rijles te geven?
Vraag je rij-instructeur naar zijn WRM-certificaat. Ook het IBKI kan je informeren over de afgiftedatum en/of geldigheid van WRM-certificaten. Kijk hiervoor op ibiki.nl".

Wat kost een rijles?
Vergelijk de prijzen van verschillende rijscholen. Houd daarbij rekening met de duur van de lessen. En let vooral op de kwaliteit. De prijzen van rijschool Idee vindt je hier. Gemiddeld hebben jongeren in de leeftijd tussen 16,5 en 24 jaar zo'n 30 uur rijles nodig. Er zijn mensen die met 20 klaar zijn, maar meer dan 40 uur komt ook voor!
Hoe kan ik mijn slagingskans voor een rijexamen vergroten?
Ja, je maakt meer kans met een tussentijdse toets. Het afleggen van een tussentijdse toets bij het CBR verhoogt de kans dat je slaagt voor het rijexamen.

 Slagingspercentage rijscholen Breukelen

Het slagingspercentage is een goede graadmeter van de kwaliteit waarop een rijschool les geeft. Als deze goed is, zul je eerder slagen. In de tabel hieronder zie je de slagingspercentages van de rijscholen in Breukelen. Zoals je kunt zien scoort rijschool Idee het hoogst!
Bekijk en vergelijk zelf de resultaten op de website van het CBR:
Betreft slagingspercentages 1e examen
periode: 1-7-2016  tot  30-06-2017